TOLONG SEMPURNAKAN CERITA MAMI

TOLONG SEMPURNAKAN CERITA MAMI
Tolong Sempurnakan Cerita Mami Drama Terbaik |  Harini perkongsian aku mengenai drama menarik yang wajib korang tonton. Sebab Cikza rasa best, sebab tu Cikza syorkan pada korang semua untuk menonton drama tersebut. Lagi pulak pelakon yang di ketengahkan memang sangat berbakat.



Khabarnya drama dari adaptasi novel Tolong Sempurnakan Cerita Mami’ karya Syamnuriezmil di Astro Ria untuk slot MegaDrama. Drama arahan Eyra Rahman terbitan Dear Creative Media. Waktu sedang elok kalau korang nak tengok. Setiap isnin hingga khamis, jam 10 malam. Kalau korang tertinggal satu episod, Cikza cadangkan korang record je, entire siri senang sikit.

Tolong Sempurnakan Cerita Mami 

WATAK PELAKON 
  • Fatimah Noryyah sebagai Deena
  • Isyariana sebagai Razean Safiya
  • Fizz Fairuz sebagai Aun Adwa
  • Alvin Chong sebagai Harez 
  • Umairah sebagai Mikaela
  • Ken Ridzuan sebagai Mirza
  • Nasz Sally sebagai Hani
  • Azizah Mahzan sebagai Auni
  • Eleena Sui sebagai Bella

Sinopsis Tolong Sempurnakan Cerita Mami

Adeena Aurell (Deena) berusia sepuluh tahun, merupakan anak tunggal pasangan Razean Safiya dan Aun Adwa. Penceraian kedua ibu bapanya mengganggu kehidupan Deena yang sentiasa berpindah seperti orang nomad. Addie membuat rancangan untuk satukan mami dan papanya semula. Tetapi rancangan Addie semuanya gagal.  Muncul Ku Harez Harith yang dipanggil Cikgu Ku yang mengetahui lebih banyak tentang dirinya sewaktu kecil.
Rupa-rupanya Cikgu Ku, kawan baik mama papa dan menghabiskan empat tahun menjaga Addie di London tetapi terputus hubungan sewaktu Addie pulang ke Malaysia. Pelik kenapa hubungan yang begitu erat itu terputus telah membawa Addie terjerumus dalam rancangan papanya untuk menyatukan mami dengan Cikgu Ku.

TOLONG SEMPURNAKAN CERITA MAMI

EPISOD : 16 episod
TARIKH TAYANGAN : 13 Januari 2020
WAKTU SIARAN : Isnin-Khamis, 10:00 malam
SIARAN TV : Astro Ria & Ria HD
PENULIS SKRIP : Rehal Nuharis
PENULIS NOVEL : Syamnuriezmil
PENGARAH : Eyra Rahman
PRODUKSI : Dear Creative Media Sdn Bhd

Link Drama : 

TOLONG SEMPURNAKAN CERITA MAMI -EP 5 
TOLONG SEMPURNAKAN CERITA MAMI -EP 12
TOLONG SEMPURNAKAN CERITA MAMI -EP 13
TOLONG SEMPURNAKAN CERITA MAMI -EP 14
TOLONG SEMPURNAKAN CERITA MAMI -EP 15
TOLONG SEMPURNAKAN CERITA MAMI -EP 16
Sumber : Youtube / Ejad Official / r41hanna /Astro Gempak

admin

2 thoughts on “TOLONG SEMPURNAKAN CERITA MAMI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *